Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2014 19:53 - Сезонът на басейните започва
Автор: gencho15 Категория: Други   
Прочетен: 1249 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.04.2014 11:00


Статия е написана от инж. хим. Хр. Стефанова.

След като имате частен басейн трябва вече сте разбрали, че освен носейки удоволствие той изисква доста внимание, грижи и ангажимент. Да осигурите правилната му експлоатация, спестявайки време и пари
, е не по-маловажно.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРА ФИРМА ЗА ПОДДРЪЖКА?

Най-доброто, което можете да направите, е да се обърнете към услугите на фирма, която би поела цялостната поддръжка на басейна.  Проучете добре фирмата, на която ще се доверите – от колко години е на пазара, с какви препарати работи и опитни ли са нейните служители. Не се оставяйте да бъдете лъгани!  Тъй като ще допуснете тези хора в дома си, за Вас е важно да Ви бъде предложена цялата гама от услуги, гаранционно и извънгаранционно сервизно обслужване, бързина в реакциите, дискретност и лоялност. Качеството и удобството са гарантирани. Доверявайки се на професионалистите, за Вас ще остане единствено да се наслаждавате на водните удоволствия!

Ако решите сами да поддържате водата в басейна е особено важно да се опрете на трите основни стълба: филтрация, дезинфекция с препарати, поддържане чистота на стените и дъното на басейна.

ЗАЩО ДА КУПУВАМ  КАЧЕСТВЕНИ  ПРЕПАРАТИ?

Вследствие на оромната замърсеност на въздуха и водата през последните години се забелязва резистентност /устойчивост/  на микроорганизмите към химическите препарати т.е. въпреки наличието им във водата започват да се развъждат водорасли и други бактерии. Затова е особено важно да проучите препаратите с които работите.

Напоследък  пазара се напълни с всякакви препарати за басейн, обещаващи чудеса на ниски цени. Не се заблуждавайте! Често при използването им се получават неприятни усещания като „дращене по кожата и очите“.  Отделно се налага и активно да добавяте повече рН коректор. При  по-високия /и по-скъп/ клас препарати се следи не само за  активната им съставка, но и за пълнителите, добавените субстанции и пр. Именно те дават тяхната УВ устойчивост, щади се кожата и лигавицата, а и се доказва по-малкия им разход на месечна база.

ДА ЗАКУПЯ ЛИ РОБОТ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ДЪНОТО?

Роботите за басейн намаляват разхода на вода с около 20% - количества, които се използват при промивката на филтър след почистване с дъночистачка. 
Да не говорим за удобството роботът да почисти вместо вас
цялото дъно на басейна без никакви усилия от ваша страна. Предлагаме Ви да разгледате многобройните предложения за роботи тук.

Информация за фирмата може да откриете и в профила ѝ във Firmen-katalog.bg!




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gencho15
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 229268
Постинги: 141
Коментари: 1
Гласове: 8
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930