Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2013 16:55 - Да преобуем автомобилите си лятно
Автор: gencho15 Категория: Други   
Прочетен: 1322 Коментари: 0 Гласове:
0



Все по-често оттук насетне мислите ни ще гравитират в тази насока: повишени температури – смяна на зимните гуми с летни. Носят какви ли не митове и легенди за необходимостта на едните и другите, но истината е една и тя е – качествени зимни гуми през зимния сезон и същите за летния. Цената е другият много важен момент, на който също трябва да обърнем внимание, но безопасността на пътя си остава решаващият и най-значим фактор при изборът ни.

Пазарът в днешно време е достатъчно развит в това отношение. Всеки сервиз за гуми ще отговори на абсолютно всички търсения и очаквания на своите клиенти. Ще Ви бъдат предложени всякакъв тип гуми на едни от най-големите брандове: Michelin, Lassa, Kleber, Yokohama и много други, които ще гарантират качествените показатели на самите продукти и от друга Вашата безаварийност на пътя.

С вдигането на температурите през летните месеци обаче, трябва да насочите Вашите погледи към предложенията за сезона. Какво обаче трябва да знаете при избора на летните си гуми? Важен момент на който трябва да обърнете внимание е качеството на каучука, звуковите и грайферни характеристики, техният клас, качествени показатели за тяхната проходимост на съответната настилка и един от най-важните елементи - дължина на спирачния път.

Успеете ли да съобразите всички тези показатели с Вашите лични нужди, то тогава изборът в автосервиза, няма да е труден в нито един момент. Все пак Вие самите знаете, кое е най-доброто за Вас. Има още няколко фактора обаче, които трябва да съблюдавате много стриктно при последвалата експлоатация на летните (вкл. и зимните) гуми. Първото от тях е:

- видими промени след експлоатацията на автомобила. С течение на времето гумите се износват и стареят, което неимоверно се отразява на техните качествени показатели на пътя. Тук говорим за понятието и случая – плитък грайфер, който намалява сцеплението. Когато пък се попадне на заледен участък, автомобилът е неуправляем и се движи според инерцията си в некординирана траектория.

- износване на протектора – дълбочината на протекторния рисунък в нито един момент не бива да пада под 2 мм.

Като цяло обаче, гумите си остават скъп консуматив, за който трябва да се полагат грижи, когато държите те да изпълняват добре предназначението си. Едно от най-важните неща, за които трябва да съблюдавате са: предписанията на производителите и налягането на въздуха. Всичко това бъде ли в норма – гарантирате Вашето спокойствие и комфорт на пътя през летния сезон.


Тагове:   сервиз,   автомобили,   гуми,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gencho15
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 229287
Постинги: 141
Коментари: 1
Гласове: 8
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930